VIZI VROUW IN VIJF VRAGEN: Sien Poll

Bedrijf: De Beweegwinkel
Lid van netwerk ViZi sinds: 2013.

Waarom ben je lid van ViZi?
Ik ben lid geworden op het moment dat ik uit mijn oude beroep als oefentherapeut Cesar stapte, de praktijk had verkocht en verder ging als de Beweegwinkel, waar ik op eigen manier Cranio sacraal therapie en houding en bewegingstherapie kon combineren. Ik stapte daarmee uit een beroepsgroep van mensen die min of meer hetzelfde deden en had ineens geen collega’s meer. Daarnaast had ik behoefte aan contact met ondernemers en anders denkende mensen. Uit de wandelgangen kende ik Vizi al wel en dus was dat het moment waarop ik besloot eens te gaan kijken wat deze collega ondernemers mij konden brengen. Ik ontdekte al snel dat dit was waar ik al jaren behoefte aan had. Mensen die denken in mogelijkheden en daar creatief mee om gaan. En mensen die divers zijn in wat ze doen en denken. De Vizi bijeenkomsten geven mij dan ook altijd inspiratie en energie.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?
De Beweegwinkel is hard gegroeid de afgelopen 3 jaar. Mijn wachtlijst wordt te lang en ik wil graag mijn capaciteit vergroten met iemand erbij. Maar ik ben erg op zoek naar welke vorm van samenwerking bij mij en mijn bedrijf past. Loondienst?, zzp?, hoe zoek ik iemand?, hoe doe ik dat contractueel? enz., veel vragen. Dus met welke ondernemers die al door dit proces zijn heen gegaan kan ik hierover sparren?

Wat kan jij ViZi leden brengen?
Gezonde beweging zodat je als ondernemer en mens je waarde kunt blijven neerzetten in de markt en maatschappij. Dat je in ontwikkeling kunt blijven. Beweging is een breed begrip. Je kunt bewegen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je kunt bewegen naar meer actie. Dat is waar de meeste mensen in eerste instantie aan denken. Maar je kunt ook bewegen naar meer rust. De kunst is te voelen welke richting jij  nodig hebt. Heb je het nodig om in actie te komen of heb je juist vertraging, rust en stilte nodig? Ik bied beide aan in de Beweegwinkel zowel individueel als in groepslessen.

Wat is jouw specialisme in je vak?
De combinatie van therapieën: Reflexintegratie (methode MNRI), Cranio Sacraal therapie en houding en bewegingstherapie. Dit zorgt ervoor dat ik vanuit het zenuwstelsel kan werken. Dat ik de basis van de besturing van je lichaam en brein begrijp. Hierdoor kan ik met kijken naar de programmering van je besturingssysteem. Ik kan je leren te begrijpen wat daar gebeurd. Welke lampjes branden er op het dashboard en ben je je daar bewust van? Zie je de lampjes en weet je wat ze betekenen? En weet je dan wat er nodig is om te zorgen dat je kunt blijven bewegen in de voor jou juiste richting? Leven is leren bewegen.

Waar krijg je op je werkdag echt energie van?
Ik krijg energie als mensen (kinderen en volwassenen) weer in beweging komen in de richting die voor hen nodig is. Wanneer ze gaan begrijpen wat de lampjes op het dashboard betekenen, als ze door krijgen wat ze moeten doen als er lampjes branden. Als volwassenen en kinderen beter leren bewegen en ze ontdekken welke winst dat oplevert fysiek, emotioneel en mentaal.
En last but not least ik krijg altijd energie van bewegen!