De laatste vrijdag van juli, opnieuw een ViZi Vrouw in Vijf Vragen.
We gaan er even een paar weken tussenuit en komen de laatste vrijdag in augustus weer met een nieuwe ViZi Vrouw in Vijf Vragen.

Naam: Petra Teunissen-Nijsse
Bedrijf: Leven in Woorden (voorheen In Orde Tekst & Advies)
Lid van netwerk ViZi sinds: 2009, met een onderbreking van 2 jaar

Waarom ben je lid van ViZi?
Om inspiratie op te doen voor mijn werk als freelance journalist en voorzitter van Stichting Present Barendrecht.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?
Welke vrouwen nemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) serieus en willen ontdekken wat een vrijwilligersproject bij Stichting Present kan doen voor je team en voor je organisatie?

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?
Een enthousiaste journalist en biografisch onderzoeker die mensen inspireert om bijzondere levensverhalen te vertellen en vast te leggen.

Welk boek, film, podcast of iets anders, zou je willen aanraden?
Ik raad je natuurlijk aan om mijn eigen boek ‘Voor ’t gewone leven ongeschikt. Een biografie van Clare Lennart’ te lezen. Maar dat is niet de enige biografie die de moeite waard is. Van ieder goed geschreven levensverhaal kun je veel leren over je eigen visie op het leven en dat van je dierbaren. Op www.biografieportaal.nl vind je mijn recensies van recente biografieën en nog veel meer leestips.

Wat weten we nog niet van jou?
Ik geef lezingen en workshops door heel Nederland. Biografisch onderzoek levert fascinerende verhalen op over onverwachte vondsten en bijzondere ontmoetingen. Die verhalen vertel ik graag. Uit mijn lezingen over mijn werk als biograaf putten de toehoorders inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het levensverhaal van een bijzondere opa of excentrieke dorpsgenoot. Daar wil ik je graag bij helpen, want van ieder mens is het levensverhaal het bewaren waard. Door het vastleggen van een levensverhaal, in woord, beeld en/of video, ga je met andere ogen naar je eigen geschiedenis kijken. Tot slot begeleid ik literaire wandelingen: een lezing langs locaties.