Naam: Rita Ramkisoen
Bedrijf: Elephantie Marketing & Communicatie
Lid van netwerk ViZi sinds: 2017

Waarom ben je lid van ViZi?

Tijdens het ZOT Event, een initiatief van Helene Oosterhuis, ontmoette ik diverse ondernemende vrouwelijke professionals. Toen ik later op zoek ging naar een vrouwennetwerk voor zakelijke en persoonljke inspiratie, ontwikkeling en ontmoetingen, zag ik dat Helene (destijds) voorzitter was van Netwerk ViZi. Mijn keuze voor het netwerk was snel gemaakt.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?

Ben of ken jij een organisatie (zzp of MKB) die hulp kan gebruiken bij de uitvoering van hun interne of externe marketing- en/of communicatievraagstukken zoals o.a. advies over de marketingstrategie, merkidentiteit, imago, tone of voice, doelgroepbepaling, huisstijl en inzet van campagnes en (social) communicatiemiddelen?
Laat het mij dan weten en ik beloon je met een heerlijk flesje wijn.

Wat kan jij ViZi leden brengen?

Wil je mij een keer gebruiken als sparring-partner of heb je gerichter advies nodig om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen? Ik ontwikkel marketing- en communicatiestrategieën en zorg voor de vertaling naar creatieve concepten. Hiermee stippel ik samen met jou een koers uit om het imago van je bedrijf te verbeteren en om meer business te genereren. Ik begin altijd met het stellen van kritische vragen over jouw bedrijfs- en marketingdoelstellingen, doelgroepen en doelmarkten. Door anders naar jouw organisatie te kijken komen we samen tot een positionering en propositie en bepalen pas dan de online en offline marketingmix.
Mijn no-nonsense aanpak en adviezen zijn kant-en-klaar toepasbaar in de dagelijkse praktijk van jouw onderneming.

Welk boek, film, podcast of iets anders, zou je willen aanraden?

‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ (door Johnson en Blanchard) is een grappig boekje over het omgaan met ingrijpende veranderingen. Het gaat over 2 muisjes (Snel & Snuffel) en 2 mini-mensjes (Peins en Pieker) die leven in een doolhof en elke dag op zoek gaan naar ‘Kaas’. De vier personages reageren elk anders als hun Kaas plotseling op is.
Johnson en Blanchard laten zien wat voor angsten veranderingen teweegbrengen, hoe je die met succes overwint en hoe je uit veranderingen nieuwe kansen schept. Zowel op het werk als thuis.

Wat weten we nog niet van jou?

Ohhh, zoveel 😉 Maar wist je dat … ik als bestuurs- en commissielid betrokken ben bij Victoria Squash Rotterdam en de topsport academy voor squashjeugdspelers (Rotterdam Squash Academy). En natuurlijk sla ik ook graag een balletje en speel landelijke competitie met een superleuk en gezellig damesteam.