Naam: Pauline Olbertz
Bedrijf: De Kleine Praktijk / Instagram: dekleinepraktijk  en zelfcompassiewerkt
Lid van netwerk ViZi sinds: eind 2019

Waarom ben je lid van VIZI?
Omdat netwerken, naast mijn werkzaamheden en privéleven, inspirerend en gezellig is. Het houdt me scherp op mijn zakelijke ik, waar mijn moeder- en pleegmoeder-ik anders alle ruimte in zouden nemen.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?
Zijn er ViZi leden die op zoek zijn naar psychische ondersteuning of therapeutische handvatten, privé en/of professioneel? Ik kom graag op ‘thee date’ om te kijken of er een klik is voor samenwerking.

Wat heb je ViZi leden te brengen?
Mijn werkzaamheden zijn vaak een verborgen goed omdat het werk niet over mij gaat maar over de ander. Wie je kunt worden voorbij de worstelingen en oordelen tegen de pijn die iemand in zich meedraagt. Daar ruimte voor maken, voor die zoektocht. Dat heb ik jullie te bieden. Daarnaast natuurlijk ook de werkzaamheden die we binnen het eventteam doen, waarbij elke activiteit een feestje is om samen vorm te geven.

Wat is jouw specialisme?
In een sessie is het de diep intermenselijke verbinding die ervoor zorgt dat iemand zich veilig genoeg voelt om tot een stukje heling te komen van littekens of wonden die het leven kan hebben geslagen. Dat kan bijvoorbeeld door een rouwproces zijn van het verlies van een dierbare of bij het innerlijk kind wat in het vroege leven ervaringen heeft gehad waardoor er een minder veilige mogelijkheid tot ontwikkeling is geweest. Al deze oorzaken hebben gevolgen voor het dagelijkse leven van nu en om van overleven naar bestaansrecht en beschikkingsrecht te komen. Dát is de kracht van mijn werkzaamheden. 

Welk boek, film, podcast of iets anders kan je aanraden ter inspiratie?
https://youtu.be/BLX9k-7w3Uw
Ik raad jullie dit nummer aan, het raakt mijn hart iedere keer en geeft een heerlijke energieboost, echte voedsel voor de ziel, zeker in deze tijd heeft de tekst een extra lading gekregen!