De V zit weer in de week… ViZi Vrouw in Vijf Vragen.

Naam: Miranda Hartensveld
Bedrijf: MiRo Financial Services
Lid van netwerk ViZi sinds: de eerste bijeenkomst bij Abel in 2009.

Waarom ben je lid van ViZi?
Ik vind het fijn om onderdeel te zijn van een netwerk. Het is interessant om met andere vakvrouwen ideeën uit te wisselen, elkaar scherp te houden en te stimuleren in het ondernemerschap.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?
Ik ben op zoek naar ondernemers die behoefte hebben aan “financiële rust”. Ken jij iemand, die te maken heeft met een uitdagende, onsamenhangende of complexe financiële situatie? Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, een overlijden of een bedrijfsovername, breng ons dan met elkaar in contact.

Wat kan jij ViZi leden brengen?
In twee woorden “financiële rust”.
De meeste ondernemers houden zich liever niet met geldzaken bezig. Ze willen ondernemen, een succes van hun bedrijf maken. Ze weten vaak wel hoeveel omzet er wordt gemaakt, maar een volledig financieel overzicht, dat is er niet. Ik kan je hierbij helpen. Ik maak een foto van je huidige financiële situatie om deze vervolgens, samen met jou, om te zetten naar een film voor jouw toekomst.

Wat is jouw specialisme in je vak?
Mijn specialisme is financiële planning. Door mijn aanpak onderscheid ik mij van andere financiële planners. Ik vind namelijk, dat je het financiële stuk nooit los kunt koppelen van het totale plaatje: emoties, betrokken relaties en geldende regels. Daarom gaat het in mijn gesprekken vaak slechts 20% van de tijd over geld. De overige 80% spreken we over de voor jou geldende doelen, normen en waarden. Op het moment dat je alle facetten behandelt, creëer je het best passende financiële plan voor nu en voor de toekomst.

Welk boek, film, podcast of iets anders, zou je willen aanraden?
In de vakantie las ik het boek “Sapiens” van Yuval Noah Harari. Een aanrader om te lezen! Het boek geeft je stof tot nadenken over vragen als ‘wat is geluk’ en ‘wat is vooruitgang’. Het is vlot geschreven en stipt interessante gebeurtenissen aan.