Deze week is Astrid Sinnema de ViZi Vrouw in Vijf Vragen op Vrijdag!

Naam: Astrid Sinnema
Bedrijf: Sinnema Bewind en Executele
Lid van netwerk ViZi sinds: januari 2020

Waarom ben je lid van ViZi?
Door mijn samenwerking met Miranda Hartensveld. Zij is erg enthousiast over ViZi, de events en de leden en dacht dat het ook leuk voor mij zou zijn. Ze heeft gelijk. Ik vind het steeds leuker worden. De groep is open en je merkt dat iedereen welkom is en wordt opgenomen in de groep.

Heb je een zoekvraag binnen ViZi?
Op dit moment heb ik geen zoekvraag en laat me nog graag verrassen. Er wordt gestimuleerd dat je zoveel mogelijk dames leert kennen. Daardoor spreek je steeds weer iemand anders met haar verhaal, van wie je energie en/of inspiratie van krijgt.

Hoe zie jij de toekomst?
Heel positief! Ik sta op een kantelpunt en kijk er naar uit wat de toekomst van mijn bedrijf gaat brengen. Het eerste contact voor een stagiair is gelegd. Ik ben heel erg benieuwd wie dat zal worden en hoe de samenwerking zal gaan. Verder heb ik nog veel plannen, samen met Miranda en wil graag meer voor ouderen doen op gebied van financieel misbruik. (misschien ligt daar wel een zoekvraag binnen ViZi).

Waar krijg je op je werkdag echt energie van?
Ik kom in het leven van mensen op een van de moeilijkste momenten. Dit kan zijn op het gebied van onderbewindstelling – mensen met schulden, die weer rust krijgen omdat de deurwaarders nu bij mij aanbellen of een dame op hoge leeftijd wiens rekening is leeggeroofd door haar schoondochter. Maar ook op het gebied van executele – een erfgenaam hoort dat haar vader is overleden, omdat haar moeder een bericht krijgt van het pensioenfonds van haar ex-man. Ze weet verder niets. Ik heb haar inzicht kunnen geven in wat er na het overlijden van haar vader is gebeurd met zijn woning en financiën. Het geeft mij energie, als ik merk dat ik van toegevoegde waarde ben voor deze mensen. Als ik ze financieel weer vertrouwen geef.

Waar ben je trots op?
Op mijn bedrijf. Dit heb ik uit het niets opgebouwd. Tijdens de cursus voor bewindvoerder werd gesproken over het opbouwen van een netwerk en ik weet nog dat ik dacht, tja en nu…. Zeven jaar verder heb ik nog steeds een groeiend netwerk en vinden meer mensen me voor informatie, advisering en financiële hulp. Ik ben trots dat ik dit door mijn inzet heb bereikt.