Dit najaar bestaat Present Barendrecht 5 jaar. Om dat te vieren vindt op vrijdagavond 20 september een feestelijke benefiet-avond plaats in de aula van Calvijn Groene Hart. Het wordt een gevarieerde avond met officiële en interactieve elementen zoals onder meer een spannende quiz en een verloting. Daarbij zijn dankzij sponsoring van het lokale bedrijfsleven mooie prijzen te winnen. De volledige opbrengst van deze benefiet-avond komt ten goede aan het werk van Stichting Present Barendrecht.

De avond duurt van 20.00 tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 20,= per persoon. Dit is inclusief koffie met gebak, 2 drankjes en versnaperingen. Inschrijven per tafel van 6 personen is ook mogelijk; met die groep vormt u het quizteam. De prijs per tafel bedraagt € 120,=. Individuele aanmeldingen worden door Present samengevoegd tot teams van 6 personen. Calvijn Groene Hart is gevestigd aan de Haarspitwei 11 in Barendrecht.

Het zou leuk zijn als er een ViZi-team mee kon doen aan de benefietavond. Doe je mee? Laat het weten aan Petra Teunissen via inorde@daxis.nl.

Ken je Present nog niet? Stichting Present Barendrecht slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.  Vanuit een functie als makelaar in vrijwillige inzet wil Present Barendrecht een brug slaan tussen mensen die bereid zijn om (tijd en talenten) te geven en mensen die met dat aanbod geholpen kunnen worden. Vriendengroepen of collega’s geven aan wat zij graag zouden doen voor een ander en wanneer zij dat zouden willen doen. Present gaat vervolgens in samenwerking met maatschappelijke organisaties op zoek naar een passend project.

Effecten van de projecten zijn zichtbaar “aan beide kanten van de brug”. De vrijwilligers worden zich bewust van de dingen die zich – meestal onzichtbaar achter voordeuren – kunnen afspelen. Zij ervaren dat het omzien naar een medemens, het praktisch iets betekenen en er zijn voor een ander je leven verrijkt. De hulpontvanger ervaart een doorbraak van een vicieuze cirkel, een nieuwe start. Present is een landelijke organisatie met afdelingen in bijna honderd plaatsen in Nederland.