logo-zonder-meerDe jaarlijkse lunch van ViZi vond plaats op vrijdag 5 juni bij ZonderMeer in Oud-Beijerland. ZonderMeer serveert heerlijke gerechten en taarten van lokale, kleinschalige leveranciers.

In dit sfeervolle lunchcafé werken jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Omdat de begeleiding van deze medewerkers veel geld kost, koos Netwerk ViZi de Stichting Lunchcafé Bij Zonder uit als het ViZi-Goede-Doel 2015.

Na het welkomstwoord van ViZi-voorzitter Hélène Oosterhuis genoten de leden van ViZi eerst van een gezonde, gevarieerde lunch, gemaakt onder leiding van chefkok Dien en geserveerd door de gastvrije medewerkers. Conny Verbaas, voorzitter van Stichting Lunchcafé Bij Zonder, vertelde over de werkwijze van het lunchcafé.

Veiling van en voor ViZi leden

De sprankelende veiling was het hoogtepunt van de middag. Meer dan veertig dames stelden een product, expertisetijd of dienst ter beschikking. Onder leiding van veilingmeesters Karen van der Weel van P&O Enzo en Joke Bastinck van Kimik Relatiegeschenken werden deze ‘cadeaus’ verkocht aan de aanwezige ViZi-leden. De dames konden onder andere kiezen uit professionele fotografie, vaartochten, sportlessen, communicatieadvies, schoonheidsbehandelingen en interieuradvies. De gehele opbrengst van maar liefst drieduizend euro ging naar ZonderMeer. Voor de ondernemers was de veiling bovendien een goede manier om direct zaken te doen met medeleden van het Netwerk ViZi. Zo leren de leden elkaar nóg beter kennen.

Wisseling in bestuur

ViZi Voorzitter Hélène, maakte ook een bestuurswisseling bekend. Doordat Ingrid van Rijswijk haar bestuursfunctie als penningmeester heeft neergelegd, neemt Sandra Dwarswaard haar taken over. Roos Anemaet neemt als nieuw bestuurslid de taak van Sandra over en richt zich op de interne en externe communicatie van ViZi.

Fotografie: Wilma Helder van Helder