Verslag ViZi-bijeenkomst 4 september 2020 bij Abel in Poortugaal

Op deze 3e september vindt er voor het eerst sinds het begin van de corona-crisis weer een ouderwets grote bijeenkomst plaats: meer dan 50 vrouwen druppelen vanaf 18.00 uur binnen in de Salon van het prachtige herbouwde restaurant Abel in Poortugaal.

Het enthousiasme om elkaar na zo’n lange tijd weer live te kunnen zien en spreken is duidelijk zichtbaar en voelbaar. Onder het genot van een drankje wordt er al druk bijgepraat en kennisgemaakt.

In haar openingsspeech benadrukt voorzitter Joke Norendaal hoe fijn het is om iedereen weer te kunnen zien. Dat we vanavond bij restaurant Abel bij elkaar kwamen, is volgens Joke om twee redenen ook heel speciaal: 11 jaar geleden is netwerk ViZi hier gestart met de eerste netwerkbijeenkomst. Daarnaast zijn de eigenaars van Abel een voorbeeld van mensen die iets opbouwen vanuit rampspoed. Sinds we te maken hebben met Covid-19 heeft iedereen hier nu ook ervaring mee.

Joke vertelt over de bijzondere dingen die er binnen ViZi zijn ontstaan sinds de schok van het coronavirus: zo hebben er regelmatig online-bijeenkomsten en online-workshops plaatsgevonden, wordt er inmiddels bijna wekelijks door leden gewandeld op de dinsdagavond, zijn er nu ook ontbijtsessies en er zijn twee online rubrieken bijgekomen: ‘ViZi Vrouw in Vijf Vragen’ en ‘ViZi expert aan het woord’.

In het gesprek dat Joke vervolgens heeft met de eigenares van Abel, Sigrid Abel, vertelt Sigrid over het ontstaan, de groei en ontwikkeling van Abel, maar ook over de grote stop van het bedrijf in 2018 als gevolg van de allesvernietigende brand en de wederopbouw van het nieuwe Abel. De vele mooie en positieve verhalen van klanten van het oude Abel vormden de basis voor deze wederopbouw.

Als ondernemer is Sigrid, samen met haar Remco, alle kanten op gegaan en net nadat Abel 2.0 weer zou worden geopend erg beperkt door het Corona-virus, wat maakt dat het tot nu toe nog steeds erg spannend is. Als belangrijke kwaliteiten van haar als ondernemer benoemt zij: dat zij een goede tandem vormt met haar man, zijzelf goed is in de opbouw van relaties zowel met klanten als met het personeel en aandacht heeft voor de sfeer en beleving in het restaurant. Op de vraag waar haar man goed in is, geeft zij aan dat hij een echte tegenpool is. Hij is meer ongeduldig en vooruitstrevend, maar juist daardoor vormt zij, zoals Sigrid dat zelf noemt, een goede tandem met hem.

Na dit inspirerende gesprek lichten de organisators van deze avond, Pauline Olbertz en Joke Basticck, het programma voor deze avond nog even toe. Er wordt vanavond aangesloten bij de zintuigen: de smaak van het eten, het zicht van het mooie nieuwe Abel, de geur van bloemen en het geluid van vioolmuziek.

Na eerst twee heerlijke voorgerechtjes te hebben gegeten, gaan we in kleine groepen naar buiten om met elkaar een aantal ballen te slaan op de bij het restaurant behorende Pitch en Putt golfbaan. Inmiddels is het droog buiten en waait er zelfs een lekkere zomeravondwind. Het verschil in ervaring en niveau is duidelijk zichtbaar op de baan: zo af en toe verdwijnt er onbedoeld een bal het water in of vliegt er in plaats van een bal een graspol door de lucht. Maar, plezier hebben we allemaal!

Als het inmiddels donker is geworden, gaan we weer terug naar het restaurant waar we verspreid over de Salon en het terras nog genieten van twee heerlijke hoofdgerechten en overheerlijk ijs als dessert. Op de achtergrond zijn de fraaie live gespeelde vioolklanken hoorbaar van violiste Jacinta Floor.

Aan alle fijne momenten komt een eind, zo ook aan deze fijne bijeenkomst. Voldaan en geïnspireerd gaat iedereen weer huiswaarts, maar niet zonder eerst nog te worden verrast met een vaasje bloemen, verzorgd door Myosotis Bloemen uit Rhoon, en wat gadgets van Pauline en Joke.

   

Op weg naar huis moest ik nog even denken aan het prachtige inspirerende gedichtje dat Pauline Olbertz voordroeg:

“In de tijd van je leven: leef!
Zodat je in die wonderbaarlijke tijd niet zult bijdragen aan de ellende en het verdriet van de wereld, maar zult glimlachen naar de oneindige vreugde en het mysterie ervan. “.
– William Saroyan 31 augustus 1908.

Mooi om met deze gedachte de avond af te sluiten en vol positiviteit weer verder te gaan met al onze (business)activiteiten!

Petra den Hollander
Mediation & Advocatenpraktijk Den Hollander