“Grote bereidheid om elkaar te helpen.”

Afgelopen woensdag 20 mei hadden we voor het eerst sinds de uitbraak van corona weer een netwerkbijeenkomst. Online welteverstaan, via Zoom. Het was voor mij pas de derde keer dat ik bij een bijeenkomst van ViZi was, en ik ken dus nog lang niet iedereen, maar ook de online ontmoeting was absoluut de moeite waard.

Het thema was: ‘Corona, en hoe zit het met je doelen?’

Aan het begin van het jaar hebben we allemaal onze doelen opgeschreven, maar door de crisis waarin we ons nu bevinden, moeten die doelen voor sommige ondernemers behoorlijk worden bijgesteld.

Nadat Joke ons welkom had geheten, nam Kitty de leiding over het netwerken. We werden onderverdeeld in groepjes van 3-5 personen. Van tevoren werden ons stellingen voorgelegd, zoals bijvoorbeeld ‘hoe ga jij om met de veranderingen om je heen’ en ‘hoe heeft dit invloed op de door jou gestelde doelen van januari dit jaar’.  Er waren drie rondes met vragen waarbij we steeds in een ander groepje werden ingedeeld. We hadden steeds ca. 15 minuten om met elkaar over de stellingen te sparren en vervolgens kwamen we weer bij elkaar om de uitkomsten met elkaar te bespreken. Dankzij de zoom-regie van Nanda verliep dit alles gesmeerd.

Inspirerend en verbindend

Voor mij was het inspirerend om te horen hoe creatief sommigen hun productaanbod hebben aangepast. Ook fijn om te merken hoe eerlijk iedereen is en dat er een grote bereidheid is om elkaar te helpen en te ondersteunen.

Aan het einde van de meeting is er nog gesproken over een volgende (live!) bijeenkomst op 25 juni a.s. bij Dock Art Gallery in Rotterdam.

Al met al ben ik erg blij dat ik lid van Netwerk ViZi ben geworden en ik verheug me erop jullie een volgende keer weer live te spreken.

Ellen van Leenen
Rouw- en verliescoaching