Na een aantal maanden noodgedwongen online ontmoetingen, heeft op de hoogzomerse dag 25 juni weer een live event plaatsgevonden. En dat direct in de inspirerende Dockgallery in de Veerhaven van Rotterdam. Een dertigtal dames is ter plekke aanwezig, een ander deel volgt online.

In de achter het pand gelegen binnentuin opent voorzitster Joke Noorendaal de bijeenkomst. Zij vertelt met plezier dat een van de doelen voor 2020, 40% van de leden actief krijgen, behaald is. Joke vraagt een ieder uit te kijken naar nieuwe leden vanuit allerlei professies, zodat meer diversiteit onder de leden ontstaat. Nodig hen uit om ViZi te komen proeven, beleven, is haar oproep.

Twee kunstenaressen uit ons midden tonen een door hen meegenomen kunstwerk. Zo vertelt sieraadontwerpster Joke Dubbeldam over een om haar hals gedragen rouwsieraad. Daarmee uit zij een hernieuwde blik op rouwtradities. Het dragen van zwarte kleding maakt plaats voor onder meer het dragen van een sieraad om uiting te geven aan kwetsbaarheid van de rouwende.
Beeldend kunstenares Astrid Moors laat een digitaal tweedimensionaal bewegend werk zien. Daardoor ontstaat interactie in de verbeelding van de twee personen.
Het is aan de kijker om het verhaal en de schoonheid van de werken te ontdekken, zo vullen Joke en Astrid elkaar aan.

Binnen gaat het verder en vertellen de eigenaren van de gallery, Brigitte en Raymond Wanders, ieder over een kunstwerk en de drive van de betreffende kunstenaar. Geïnspireerd door alle verhalen gaan de VIZI dames zelf in tweetallen, aan elkaar gekoppeld op creatieve wijze met vorm- en kleurkaartjes, aan de slag. Zij zoeken samen een kunstwerk uit en spreken daarover met elkaar. Waarom heb je dit kunstwerk gekozen? Wat kun je met behulp van dit werk verbeteren in je eigen werk? Welke emotie heb je bij dit werk? Wat doet het met je? Vragen die maken dat mooie gesprekken en verbinding ontstaan.

Met enthousiasme en vervuld van de kunstwerken wordt nagepraat en geborreld op het terras. Terug gekeken kan worden op een heel geslaagd en gezellige event. En ja, Art is alive! En dat geldt zeker ook voor VIZI!

Wilma Kouters
VJK advocaten & mediators

Hierbij een aantal foto’s voor een impressie van deze inspirerende avond.
De foto’s zijn gemaakt door Elizabeth Heijblom van Heijblom Fotografie.