Het evenement team van Netwerk ViZi organiseert ieder jaar een bedrijfsbezoek. Met “Verdieping” als thema leek het ons leuk om echt de diepte in te gaan. Dus doken we donderdag 11 mei met 30 vrouwen de aarde in!!! Nou ja niet letterlijk dan hè.

We waren te gast bij de Hoeksche Hoeve in ‘s Gravendeel. Waar de Hoeksche Chips in 2006 begint aan haar avontuur om zo langzaam aan de wereld te veroveren. Een van de eigenaren Henk Scheele nam ons vol passie mee in hun avontuur.

Hoe het begon…

De oorsprong en het betalingsysteem van de aardappel, de noodzaak om kosten te besparen en samen te werken omdat de prijs van de aardappel zo enorm schommelt lagen ten grondslag aan deze onderneming. En dan vanuit het vergeten van boodschappen doen (bitterballen en frikandellen voor de frituur) ontstond het idee voor de Hoeksche Chips.

Met deze Hoeksche creativiteit, verbinding, creativiteit, groot denken en iedere kans grijpen als ondernemer bereikt de Hoeksche Chips hoge hoogte op business class niveau (letterlijk) en dit jaar met het Hoeksche hoekje zelfs op het Cannes filmfestival. Dat bewijst dit duurzame en ondernemende bedrijf uit de Hoeksche Waard.

Vol passie vertelde Henk over het ontstaan, de ontwikkeling en de uitdagingen, want problemen kennen ze niet in de Hoeksche Hoeve. Hij kreeg als enige man 30 vrouwen stil en luisterend. Verdiepingsvragen waren er genoeg en tijdens de rondleiding keken we onze ogen uit.

Een heerlijke traktatie

Na alle oohs en aaahs van respect en verwondering was het tijd voor een traktatie van varianten chips van Sweet Pepper, Bascilicum tot Truffel chips en met een drankje en een goed gesprek was de avond al weer veel te snel voorbij en moesten we met een warm gevoel afscheid nemen van deze inspirerende ondernemer, prachtige fabriek en misschien nog mooiere locatie.

Van af nu weet iedere ViZi vrouw hoe veelzijdig (dank je Carolien voor je ode) de aardappel is en bovenal weet ik zeker dat er 30 dames vanaf nu anders kijken naar dit Nederlandse product de Hoeksche /boeren Chips en uitkijken naar de chips in de supermarkten en speciaalzaken, op Schiphol, Italië en de business class van KLM en wie weet waar nog meer. Want ik kreeg niet de indruk dat Henk en Rene klaar zijn met hun avontuur.

Dikke pluim voor deze ondernemers.

Heb je het gemist en ben je nu toch nieuwsgierig? Boek dan een rondleiding bij de Hoeksche Hoeve in ’s Gravendeel, https://hoekschechips.nl

En natuurlijk hopen we jullie allemaal te mogen verwelkomen bij het fantastische zomerevent op donderdag 29 juni. Meld je aan, neem iemand mee en kom deze avond de zomer met ons inluiden!

Alle foto’s van dit event zijn te bewonderen via de link bij het nieuwsbericht in de app.