Creatief, out of comfortzone en bovenal kunstzinnig gingen alle leden en introducees van het vrouwen Netwerk ViZi aan de slag met Rythem And Ryme oftewel een RAP schrijven naar aanleiding van een uitgekozen schilderij uit de grote collectie van Kunstuitleen te Rotterdam, waar we gastvrij werden ontvangen deze avond.

Kustuitleen Rotterdam

Na een woord van Dank voor de gastvrije ontvangst gaf de coördinator evenementen, Kitty Verhagen het woord aan de directrice Ellis van den Berg die ons meenam in het ontstaan, de ontwikkeling en de mogelijke toekomst van de kunstuitleen Rotterdam. Met een aanbod van ruim 8000 kunstwerken die te huur en te koop zijn, heeft Kunstuitleen Rotterdam één van de meest uitgebreide en gevarieerde uitleencollecties van het land. Voor slecht 12 euro per kalenderjaar ben je al lid. Een kunstwerk huur je al voor 4 euro per maand.
Voor iedere smaak en voor iedere ruimte is er iets te vinden. Of het nu gaat om een schilderij voor boven de bank of om een uitgebreide kunstcollectie voor op kantoor. Van abstract werk tot fotografie en 3D. De kunstwerken zijn van midden jaren veertig tot nu en zijn van kunstenaars uit Rotterdam en daarbuiten. Van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Dat maakt deze collectie zo bijzonder!

Aan de slag met RAP

En ja wij mochten dit zelf ervaren al tijdens de uitleg van Sanne van Gent over het ontstaan en de betekenis van RAP En de gelijkenis daarvan met de kunst van schilderijen en kunstvoorwerpen. Beiden geven uiting aan gevoelens/emoties waarmee aanspraak gedaan wordt om jou in vervoering te brengen. Het concept van Bob Spaans werd interactief uitgelegd zodat we daarna in groepjes aan de slag konden. En de RAP’s logen er niet om. Van bijna dichterlijk zacht en mooi, naar diepgang en de echte Rotterdamse directheid werden de RAP’s door de afzonderlijke groepjes ter plekke ten gehore gebracht, al dan niet ondersteund door een stevige beat.

Een memorabele avond

Vol respect, met verwondering en soms gelach werden de toehoorders verrast door de prachtige teksten. Dit was een kant van elkaar die we nog niet eerder hadden gezien en dat gaf aanleiding tot mooie gesprekken tijdens de netwerkborrel en heerlijke hapjes die de Gele Kanarie had verzorgd.

Al met al een memorabele avond.