SONY DSCOp dinsdagavond 16 september was ViZi te gast in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. 41 Dames, waaronder maar liefst 10 introducés, namen plaats in de zaal. Mariëlle opende de avond na de vertoning van de nieuwe ViZi-promofilm, waarna MT-lid Margriet Zoete bij de gemeente Oud-Beijerland vertelde over wat haar inspireert in haar werk. In the spotlight stond Cora Jongenotter, Innovatiemanager bij VORM. Cora vertelde o.a. over haar project “Beter bouwen doe je samen” een initiatief waarbij kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid centraal staan. Ze is genomineerd voor Duurzame Bouwvrouw Award. Je kunt op haar stemmen via www.duurzamebouwvrouw.nl.

Hélène Oosterhuis nodigde Trudy van Echten, Zakenvrouw Hoeksche Waard 2014 en directeur-bestuurder van Welzijn Hoeksche Waard, uit op het podium om in gesprek te gaan over wat haar inspireert in haar carrière. En dat is nogal wat. Zo bezorgde onze eigen actie voor De Daniel den Hoed kliniek haar kippenvel. Ze heeft er 20 jaar gewerkt en heeft daar veel geleerd. Trudy is een mensen-mens. Trudy: “Alles begint bij jezelf, als je altijd handelt vanuit jezelf, creëer je vertrouwen bij de mensen. En doe niet alles zelf, kijk waar je kracht ligt en richt je daarop. Want je kunt niet alles.” Trudy werkt graag volgens de kwaliteitscirkel van Deming; plan, do, act, check. Ze adviseert ons lef te hebben. Maar waarschuwt ook: „Ondernemen is lef hebben, niet oeverloos risico’s nemen.” Tot slot vraagt ze ons, ons te richten op onze stip aan de horizon. Alleen dan weet je waar je naartoe moet werken. De laatste tip van Trudy is een metafoor. Een brug verbind waar je nu staat, naar waar je naartoe wilt. Begin de brug te bouwen met de pijlers, dat is een eerste stap om je droom te verwezenlijken. “Wil je iets bereiken? Sla die brug naar de stip aan de horizon!”SONY DSC
Na het inspirerende interview met Trudy was er een kleine pauze, waarna de inspiratieronde plaatsvond. In groepjes van 5 of zes, kreeg iedereen 10 minuten om te vertellen wie ze is en wat ze te bieden heeft. Daarna konden de tafelgenoten vragen stellen over het bedrijf. Tot slot legde je een concrete hulpvraag neer bij de groep.
Jettie Bourquin vertelde ons over Zakenvrouw BAR. Na een succesvolle eerste editie waarin ViZi-lid Danielle de Wilde de titel binnensleepte, zal ook dit jaar een vrouwelijke ondernemer verkozen worden tot Zakenvrouw BAR 2014-2015. Tot 19 oktober kunnen zakenvrouwen genomineerd worden of zichzelf nomineren via www.zakenvrouwbar.nl.
Joke Bastinck deed nog een oproep voor het benefietdiner op donderdag 25 september van Stichting GreensParade. Lekker eten, interessante discussies, theater en natuurlijk ook netwerken voor € 95,- waarvan alle opbrengst naar de Daniel den Hoed kliniek gaat. Voor meer informatie: www.greensparade.nl.
Na de afsluiting van Mariëlle ging de inspiratieronde stiekem verder, waarna het langzaam overliep in een gezellige netwerkborrel. En het werd laat. Een flinke groep dames verlieten het gemeentehuis ver na elven. Hélène Oosterhuis en Miranda van der Nat van de programmacommissie hebben er een geslaagde avond van gemaakt.
Verslag en foto’s: Barbara van der Keur (Studio Rabarber)