Donderdag 3 juli vond het jaarlijkse ZomerEvent van ViZi plaats. Dit jaar was Het Kasteel van Rhoon de feestelijke ambiance. Ruim 80 dames, Summer Chic gekleed, kwamen over de roze loper de rozentuin binnenwandelen. Het zonnige weer maakte het evenement nog feestelijker. De avond stond in het teken van het eerste lustrum van ViZi, het feest was aangekleed met foto’s van bijeenkomsten in deze afgelopen 5 jaar.

Het ZomerEvent werd geopend door voorzitter Mariëlle van de Erve. Ze blikte met grote trots terug op 5 jaar ViZi. Na de toost verzorgde het Kasteel van Rhoon een heerlijk walking dinner.

Tijdens de avond konden de ViZi-leden loten kopen, waarvan de hele opbrengst bestemd was voor de Daniel den Hoed Kliniek. De hoofdprijs van deze loterij werd beschikbaar gesteld door Ad Janssen: een diner en een overnachting in Kasteel van Rhoon. Lid Karin van der Meer van was de gelukkige en bijzonder blij met haar prijs.

Na het walking dinner werd de cheque uitgereikt aan twee dames van de Daniel den Hoed Kliniek. Op ludieke wijze werd het bedrag bekend gemaakt: 5 ViZi leden zetten een (Daniel den Hoed)-hoed op met het bedrag erop. Met de actie ’24-uur-met ViZi’, diverse acties van leden en zelfs kinderen van leden, tezamen met de opbrengst van de loten, is het fabuleuze bedrag van € 6.168,- opgehaald. Het bedrag zal worden besteed aan kunstzinnige therapie voor de kankerpatiënten.

Tijdens het feest zong zangeres Danielle de sterren van de hemel. Zij zette voorzitter Mariëlle in het zonnetje met een heuse serenade over haar rol en betrokkenheid t.b.v. de oprichting en al haar werk dat zij voor ViZi de afgelopen vijf jaar verrichtte.

Op swingende muziek van DJ Daan werd de avond afgesloten met een spetterend feest. De hakken werden al snel verwisseld voor de roze zomerslippers, die ViZi voor haar leden had klaargezet. Iedereen die deze zomer op de roze ViZi-slippers naar het strand gaat, zal met veel plezier aan het ZomerEvent terugdenken. Groener Gras Producties heeft een film gemaakt van de feestavond, die binnenkort op de site te zien zal zijn. De mooie foto’s van Petrina zien jullie hier.

Met dank aan de leden Lotti Verhoeven, Inez van Mullem, Joke Bastinck en Danielle de Wilde voor de organisatie van de avond.

Verslag: Ellen Barendregt, Tekstbureau Zo-Jourdhui

Foto’s: Petrina van der Meer