ViZi heeft maatschappelijke betrokkenheid op de agenda. Zo steunen wij ieder jaar een ander goed doel.

Care For Life

In 2020 organiseert ViZi een veiling waarvan de opbrengst naar Care For Life gaat. Care For Life zet zich in voor kinderen die chronisch, levensbedreigend of terminaal ziek zijn en voor kinderen met een beperking. Dit doen zij door middel van educatieve, sportieve of medische ondersteuning en het vervullen van mooie wensen.

Care For Life

Moedige Moeders Hoeksche Waard

Het Goede Doel in 2019 waar ViZi zich aan wil verbinden is Moedige Moeders van de Hoeksche Waard.

Moedige Moeders

Woonzorglocatie Borgstede

In 2018 had Netwerk ViZi zich verbonden aan Stichting de Barendrechtse Uitdaging. Samen gingen wij op 17 mei 2018 een wensboom opzetten bij  Laurens Borgstede, een woonzorglocatie voor ouderen in Barendrecht. Onze leden zullen wensen van bewoners van Borgstede vervullen.

Stichting de Barendrechtse Uitdaging

Stichting Vivenz

In 2016 organiseerde ViZi een goede doel dag bij Focus in Barendrecht in samenwerking met Stichting Vivenz.

Vivenz – Maatschappelijke Dienstverlening
Vivens
Vivens

Lunchcafé ZonderMeer

In 2015 hebben we een veiling georganiseerd waarvan de opbrengst naar naar Lunchcafé Zonder Meer ging. De jaarlijkse lunch van ViZi vond plaats op vrijdag 5 juni bij ZonderMeer in Oud-Beijerland. ZonderMeer serveert heerlijke gerechten en taarten van lokale, kleinschalige leveranciers. In dit sfeervolle lunchcafé werken jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Omdat de begeleiding van deze medewerkers veel geld kost, koos Netwerk ViZi de Stichting Lunchcafé Bij Zonder uit als het ViZi-Goede-Doel 2015.

Zonder Meer – Eten & Drinken

Daniel den Hoed Stichting

In 2014 is een prachtig bedrag door de leden opgehaald voor de Daniel den Hoed Kliniek en heeft een groep leden vrijwillig geholpen in de kliniek. Lunch rondbrengen, drank serveren, tijdschriften rondbrengen, overal werden de leden voor ingezet. Vooral het maken van een praatje was voor vele patiënten een welkome afwisseling. Daarna was de eerste wisseling van de wacht. Een nieuwe ploeg ViZi-leden steunde het verplegend personeel waar ze konden. In de avond- en de nachtshift waren met name uitzoekwerkzaamheden aan de orde waar het personeel niet aan toe komt.

Het geldgedrag 6.168 euro dat ViZi-leden hebben opgehaald is besteed aan kunstzinnige therapie voor patiënten met kanker.

Daniel Den Hoed Stichting
Vivens