Ik heb een hobby

Ik heb een hobby

By |2017-01-20T12:53:25+00:0020 januari, 2017|1 Comment

“Wat doe jij”? Het is meestal de eerste vraag die je krijgt tijdens (netwerk)bijeenkomsten en borrels. Tijdens deze zakelijke bijeenkomsten bedoelen mensen dan vaak ‘Wat doe je voor werk’. Want in tegenstelling tot verjaardagen en andere feestelijke happenings zullen ze niet willen weten wat ik de hele dag zoal heb uitgevoerd.
Werk dus. En mijn werk is journalist/tekstschrijver.
“O, leuk. Stukkies voor de krant”, is dan vaak de conclusie.
Nee. Stukkies voor de krant maak ik al jaren niet meer. Dat heb ik gedaan. Ik heb zelfs weekbladen gemaakt.
Nu heb ik een eigen bedrijf. Of eigenlijk twee. Een tekstbureau en ik ben eigenaar van vier reiswebsites.  Waar ik ook voor schrijf. Die link is onmiskenbaar.
“O, leuk. Schrijven. Ik doe het zelf ook, het is mijn hobby”, is dan vaak de reactie als ik bovenstaande heb verteld.

Voor mij is het werk. Waarvoor ik een opleiding heb gehad. Waar ik mijn geld mee verdien. Het is heel leuk werk en ik doe het met veel plezier. Maar voor mij is het geen hobby. Heb ik eigenlijk wel een hobby? Je zou dat het lezen van schrijfsels van anderen (boeken, poëzie etc) kunnen noemen. O, en ik vind het heerlijk om te reizen. Waar ik uiteindelijk ook mijn werk van heb gemaakt.

Hoera. Ik heb ook een hobby!

About the Author:

Madeleine Van de Wouw
Ik schrijf teksten, artikelen, columns en interviews voor zowel online- als printmedia. Daarnaast kun je bij mij terecht voor trainingen, advies en workshops.

One Comment

  1. Lindemarie Jongste
    Lindemarie Jongste 27 januari 2017 at 21:35

    Mooi toch als je daarmee je geld verdient?

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.