Zichtbaarheid in Coronatijd

Zichtbaarheid is een belangrijk thema voor ondernemers, helemaal nu in Coronatijd. Maar hoe vaak moet je nu “met je kop in beeld”? (ik citeer Lindemarie Jongste) en wat vinden we nu eigenlijk van al die filmpjes? Willen we nog wel Nieuwsbrieven en Blogs lezen?

De afgelopen weken ben ik samen met Carin vd Berg van MarketinMind eerst maar eens gaan kijken naar mijn website @M2-Select, Recruitment en HR diensten voor het MKB. Onze website bleek alweer verouderd…we zijn in 2013 gestart…Google wilde Fork CMS niet meer up-daten. Omzetten naar WordPress bleek nodig. We hebben een super leuke samenwerking gehad en M2-Select nog beter in beeld gebracht. Helaas zat een kapper er even niet in voor mij en hebben we mijn hoofd niet aangepast…gelukkig word ik niet ouder 😉. Ik ben heel blij met het resultaat en hoop dat M2-Select nu nog beter online gevonden wordt!

Werken in Coronatijd

Ik wil graag met jullie delen dat ik heel blij ben dat ik in deze nare en rare tijd lekker vanuit mijn thuiskantoor online kan werken voor mijn fijne opdrachtgevers. Tuurlijk is het veel saaier en mis ik enorm het persoonlijke contact, maar ik heb gelukkig nog genoeg werk. Ik ben echt een mensen mens en als HR adviseur spreek ik graag face tot face met een medewerker of sollicitant. Vorige week was ik dan ook helemaal blij dat ik weer een dagdeel bij een opdrachtgever mocht werken. Alles leek volgens protocol te gaan. Samen met een teamleider ontvingen we de sollicitant. We hadden elkaar al online gesproken, maar nu dan echt face tot face, zonder handen te schudden. Niet alleen ik was weer blij om op kantoor te zijn, tijdens het gesprek kwamen collega’s enthousiast zwaaiend voorbij onze spreekkamer gelopen. Spontaan kwam een MT lid binnen gerend om de sollicitant een hand te geven…tja dat ging bijna mis…het is voor iedereen wennen. Wel gaf dit gebaar een stukje bedrijfscultuur weer waar we allemaal hard om moesten lachen. Onze sollicitant kreeg een completer beeld van de organisatie en wij van hem. Ik geloof dan ook dat de Werving & Selectie van een nieuwe medewerker echt niet zonder persoonlijk contact kan.

Reorganisatie door Corona

Ik besef dat ik geluk heb dat mijn werk nog goed doorgaat. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Zit jij in de situatie dat het noodzakelijk is om in te krimpen, de koers te wijzigen en/of personeel te ontslaan? Dan staat M2-Select graag voor je klaar. Deze vraag zie ik weer toenemen. Wij worden gebeld om mee te denken bij wel of niet verlengen van arbeidscontracten, functioneringstrajecten begeleiden, ontslagzaken en begeleiding van Werk naar Werk. Ik werk als HR op afroep voor een aantal uur of dagdelen per week en geef dan ondersteuning op locatie. Gelukkig werk ik sinds vorig jaar samen met een aantal HR Specialisten zodat ik jouw vraag als werkgever of als werknemer altijd kan beantwoorden en afhankelijk van jouw behoefte bekijk ik welke specialist bij jou past.

Solliciteren in Coronatijd

Het aantal vacatures in Nederland daalt enorm in deze Coronatijd. Het werkeloosheidcijfer stijgt. Veel mensen raken hun baan kwijt. Reorganisaties zijn onvermijdelijk. In een paar weken is het hele solliciteren anders geworden. Uiteraard is er nog schaarste in bepaalde beroepen, maar tot voor kort had iedereen werk of kon werken en had de mogelijkheden voor het uitkiezen. De sollicitant bepaalde. Als werkgever moest je alles uit de kast trekken om goed genoeg, interessant genoeg en leuk genoeg te zijn. Is dit dan nu voorbij?

Ik was het even vergeten, maar 7 jaar geleden was een vergelijkbare situatie. Als je als werkgever een vacature had kreeg je honderden CV’s. Ik ondersteun werkgevers in deze Selectie, want hoe weet je nu welke persoon achter die CV zit? Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een vacature van Secretarese waar we in 2 weken tijd een kleine honderd sollicitaties binnen kregen. Ik ben dagen bezig met selecteren, het (online) spreken van sollicitanten. De Capaciteiten, Drijfveren, Motivatie en Persoonlijkheid van de sollicitant zijn belangrijk om zichtbaar te krijgen. Super mooi werk vind ik dit! Mensen verbinden is mijn passie!

Als je een goede baan hebt moet je dan wel willen switchen van werkgever in deze tijd? Een vraag die bij velen speelt. Wat mij opvalt is dat juist in deze Coronatijd werkgevers zich kunnen onderscheiden. Contact houden met je medewerkers is gewoon heel belangrijk. Ik heb afgelopen weken dan ook regelmatig werknemers/kandidaten aan de telefoon die mij advies vragen of een overstap voor hem of haar slim is. ZZP’ers die overwegen om in loondienst te gaan en werknemers die zonder baan zijn gekomen en de stap naar ZZP’er overwegen, maar ook gewoon werknemers die toe zijn aan een volgende stap. Solliciteren van werk naar werk gaat ook in deze tijd gewoon door, maar wel zijn we nog kritischer en bewuster voor welke werkgever we willen werken en met wie we samen willen werken. Zorg dus dat je (online) zichtbaar blijft als ondernemer/ werkgever! Dat probeer ik dus ook 😉.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie en leuk als je M2-Select volgt op social media. Fijne werkdag!

Hartelijke groet,

M2-Select
Marytha Zuurmond
+31 (0)6 51 75 64 14
marytha@m2-select.nl
www.M2-select.nl

@M2Select

#Recruitment #HRdiensten #HRopafroep #Personeelszaken #MKB