I24-uur-met-ViZivoorDanieldenHoedDertig dames van Netwerk ViZi hebben afgelopen vrijdag 24 uur lang het ziekenhuispersoneel van de Daniel den Hoed Kliniek ondersteund. Met deze actie hebben zij dankzij diverse sponsors geld ingezameld voor de actie ‘Maak kanker kansloos’.

24-uur-met-ViZi

Vrijdag 16 mei om 8.00 uur startten de eerste tien ViZi-leden met hun shift. Lunch rondbrengen, drank serveren, tijdschriften rondbrengen, overal werden de leden voor ingezet. Vooral het maken van een praatje was voor vele patiënten een welkome afwisseling. Om 14.00 was de eerste wisseling van de wacht. Een nieuwe ploeg ViZi-leden startte de middagshift en steunde het verplegend personeel waar ze konden. In de avond- en de nachtshift waren met name uitzoekwerkzaamheden aan de orde, waar het personeel niet aan toe komt. Het geld dat met deze actie wordt ingezameld, wordt tijdens het Zomer Event van ViZi op 3 juli in de vorm van een cheque overhandigd aan de Daniel den Hoed Stichting.

Daniel den Hoed Kliniek

Leonore Tuyt, fondsenwerver Daniel den Hoed Stichting: “Wat een geweldig initiatief van Netwerk ViZi om deze actie in de Daniel den Hoed Kliniek te organiseren. Zowel het verplegend personeel, de patiënten als de coördinatoren waren zeer verrast over dit bijzondere initiatief en deze enthousiaste groep ondernemende vrouwen. ‘Hoedje af’ voor alle ViZi-dames die aan deze actie hebben meegewerkt!”

De Daniel is onderdeel van het Erasmus MC en staat bekend als het beste oncologische instituut van Nederland. Netwerk ViZi heeft het als zeer bijzonder ervaren dat zij het personeel van dit unieke ziekenhuis 24 uur lang mocht ondersteunen. Ook hebben de leden onderling nieuwe verbindingen gelegd. Zo was deze actie ook een andere vorm van netwerken.