Aanpassen en door

Lijstjes maken en afvinken, structuur aanbrengen, dingen uitzoeken en regelen; allemaal zaken waar ik blij van word. Ik ben op mijn best als er van alles aan de hand is en de shit geregeld moet worden.

En jeetje, wat is er veel aan de hand sinds vorig jaar maart! Dus volop aan de slag. De wereld kwam tot stilstand en dat betekende dat er heel veel geregeld moest worden. Reizen die afgebroken moesten worden of niet van start konden gaan. Wat een teleurstelling bij al mijn lieve klanten, hun mooie reizen gingen niet door.

Toen brak er voor mij een periode aan waar ik niet blij van werd. Geen duidelijkheid over hoe lang dit ging duren, geen nieuwe reizen om te gaan uitzoeken en regelen, geen to do lijstjes die ik kon afvinken en geen structuur. Ik werd gek!

Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het opbouwen van mijn netwerk. Dat bleek toen ik een oproep plaatste op LinkedIn met daarin de melding dat ik op zoek was naar een parttime klus om aan te kunnen pakken. Jeetje! Ik, of beter gezegd mijn post, ging viral. Zoveel mensen die dit gedeeld hebben, mij berichtjes stuurden, me belden en met me mee dachten, hartverwarmend.

Binnen een maand nadat ik het de wereld in gooide, was ik aan het werk. Ik kon aan de slag als interim Managementassistente in het Reinier de Graaf Gasthuis. Een dankbare klus om mee aan de slag te gaan. En ook een heel bijzondere plek om te werken. Ik zag nu van een andere kant wat Corona doet. Voordat ik er erg in had, zat ik te notuleren tijdens o.a. crisis overleggen. Ik heb altijd al respect voor de mensen in de zorg gehad, dat respect is alleen maar groter geworden.

En van het een komt het ander. Binnen het ziekenhuis waren ze hard op zoek naar iemand die de planning van het vaccineren van het personeel op wilde pakken. Een flinke operatie om dit allemaal in goede banen te leiden, zeker omdat er constant zoveel verandert. Driemaal raden wie dit nu doet.

Moraal van dit verhaal…. Besteed aandacht aan je netwerk, je kan ze zomaar ineens keihard nodig hebben. En als je op vakantie wilt of de shit geregeld wil hebben, bel je (of mail je) mij!

IK BEN MARIEKE VALBRACHT, TRAVEL COUNSELLOR EN NETWERKER.
E
 marieke.valbracht@travelcounsellors.nl
W
 https://www.travelcounsellors.nl/marieke.valbracht