De bezem door je leven

“Als jij als opruimcoach komt dan moet ik zeker van jou heel veel weggooien…”

Dit is het beeld wat veel mensen hebben bij een opruimcoach. Als ze überhaupt al een beeld hadden want veel mensen weten niet eens van het bestaan van een opruimcoach af.

Overigens gebruik ik de term “opruimcoach” naast de naam professional organizer, omdat het mijns inziens een onderdeel is van dit vak en niet mijn hoofdbezigheid. Ik help met het creëren van rust, ruimte & overzicht op alle vlakken in jouw leven, en opruimen is daar een onderdeel van. Ik wil dus misverstand numero 1 uit de weg helpen.

Wat ik kom doen als ik jou kom helpen met opruimen

Als je die hoge drempel overgestapt bent en eindelijk zover bent dat je hulp vraagt. En als je dat gedaan hebt dan mag je trots zijn op jezelf!

En nee….er MOET van mij niets weg.
Dat wil echter niet zeggen dat als jouw probleem bestaat uit het hebben van “teveel spullen” en er daardoor een chaos is ontstaan, dat het dan niet slim zou zijn om bepaalde spullen weg te doen. Maar dat is wat anders. Dwingen doe ik niet.

Helpen met het maken van keuzes doe ik wel.
Ik kan jou specifieke vragen stellen over bepaalde spullen of het gebruik daarvan, waardoor je er anders naar gaat kijken. En dan zou zomaar de keuze om bepaalde spullen weg te doen ineens een stuk makkelijker voor je kunnen zijn.
Want mensen hebben vaak hele “verkeerde” redenen om zich vast te houden aan bepaalde spullen. En dan verkeerd in hun situatie. Niet algemeen verkeerd. Wat voor de één een goede reden kan zijn om iets te bewaren is voor iemand anders geen goede reden. Bijvoorbeeld omdat je huis een grote opslagplaats is geworden.

Maar heel vaak is een bepaalde emotie bij spullen een reden om het te bewaren. Er zijn echter nog meer oplossingen. En er zijn dus zeker vragen die jou ineens duidelijk kunnen maken dat je sommige dingen echt niet HOEFT te bewaren maar waarvan jij dacht dat het wel MOEST. Van jezelf of van een ander.

Dus lieve jij, er MOET van mij niets weg. Het mag en ik zal je helpen om het makkelijker te maken. Maar jij beslist, niet ik.

Zo, dat is de wereld uit!

Ik ben Diana Monteny van De Bezem door je Leven en ik help mensen (voornamelijk drukke/drukbezette vrouwen) met het creëren van rust, ruimte & overzicht in je huis, administratie, agenda, computer en in je hoofd. Daarnaast help ik met opruimen voor een verhuizing en kan ik je begeleiden bij alles wat bij een verhuizing komt kijken.

Wil je contact opnemen met mij dan kan dat via 06-39130173 of stuur een mail naar info@debezemdoorjeleven.nl. Neem een kijkje op www.debezemdoorjeleven.nl of mijn Instagramaccount @debezemdoorjeleven.nl