“WAUW! Wat een geweldige netwerkavond met 54 enthousiaste dames van Netwerk ViZi”, twitterde Daphne van Mourik. Een mooi compliment van de ontwerpster van het Netwerkkleed en hoofdgast van de ViZi-bijeenkomst van 5 maart. En een terecht compliment, want er werden deze avond veel verbindingen gemaakt in Meetz in Poortugaal.

lees verslag Fijne tafelgesprekken rond het Netwerkkleed

De ontvangst vond plaats in de vrolijke Fokke & Sukke ruimte van Meetz. Voorzitter Mariëlle van de Erve zette Daniëlle de Wilde in het zonnetje, die in januari de titel Zakenvrouw BAR 2013 veroverde. Danielle gaf een voorproefje van haar plannen om haar ambassadeursfunctie dit jaar vorm te geven. René Houdtzagers en Jeroen Prinsen van Meetz lieten zien wat een bruisende werklocatie hun ‘meeting point for business people is’. Zij geven ViZi-leden korting op hun huurprijzen.

Petra Teunissen presenteerde in vijf minuten haar tekstbureau In Orde Tekst & Advies. Met liefde voor taal en verhalen helpt zij ondernemers met teksten die precies hun doel en doelgroep bereiken. Teksten die de ondernemers zelf zo hadden willen schrijven.

In een vlotte Algemene Ledenvergadering liet penningmeester Ingrid van Rijswijk zien dat de ViZi-financiën er gezond voor staan. Er staat een leuke reserve klaar om de bijeenkomsten in dit jubileumjaar feestelijk aan te kleden.

Daphne van Mourik had ondertussen zeven netwerktafels gedekt en de tafeldames geïnstrueerd. De gasten namen plaats rond het netwerkkleed: een helder geïllustreerd tafelkleed met uitdagende netwerkvragen. Het voorgerecht was een voorstelronde. Bij het hoofdgerecht stonden vragen op het menu als “Welk onderwerp wil je aansnijden”. En: “Frietjes erbij? Wat wil je nog meer in je bedrijf?” Anderhalf uur bleek te kort om alle recepten voor ondernemerssucces uit te wisselen en elkaar te adviseren bij de dagelijkse uitdagingen voor vrouwelijke ondernemers. Zoals bij een echt diner, luisterden de gasten goed naar elkaar. Er ontstonden open tafelgesprekken en er werd veel gelachen. Alle aanwezigen vonden deze vorm van netwerken zeker voor herhaling vatbaar. Ook de 17 introducés, onder wie veel dames uit de Hoeksche Waard, hebben waardevolle contacten gelegd.

Business center Meetz leent zich overigens goed voor deze opzet. Veel van de werkruimtes hebben glazen wanden, waardoor de groepen rustig konden praten en toch contact met elkaar hielden.

De ViZi-dames tafelden in het atrium nog lang na met de heerlijke hapjes van Dillié Catering en de drankjes van de Meetz-gastheren René en Jeroen.

Verslag: Petra Teunissen inordetekstenadvies.nl. Collage en beeldbewerking: Barbara van der Keur, studiorabarber.nl