Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Als ondernemer, manager of professional nemen we elke dag beslissingen, kleine en grote. Wanneer je voor een keuze staat, maar je weet nog niet wat je moet doen, wacht dan! Nog niet kunnen kiezen heeft vaak te maken met het feit dat bepaalde kanten in jou nog onvoldoende gehoord zijn. Leer te wachten, de spanning en frustratie te verdragen en gebruik de tijd om naar alle kanten te luisteren die zich in je dilemma laten horen. Dat leidt tot doorleefde keuzes waar je achter kunt staan, ook als de consequenties niet per se prettig zijn.  Workshopleider Judith Budde geeft een levendige inleiding op dit thema. Je gaat ook zelf aan de slag met de vraag hoe jij omgaat met dilemma’s. Reken op een inspirerend en interactief programma, met zowel plenaire onderdelen als uitwisseling in subgroepen.

Anders kijken

In deze workshop nodigen we je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken.  En jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één, maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten of delen in je die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Als je voor een keuze staat, zijn er altijd meerdere kanten die zich daar mee bemoeien. Bijvoorbeeld: Nog voor je erover nagedacht hebt, heeft je Klantgerichte kant al gezegd dat je de offerte morgen zult versturen; je Realistische kant moppert op je ”maar je hebt helemaal geen tijd?’ en je Pusher zorgt er ondertussen voor dat je ’s avonds tot laat doorwerkt om waar je maken wat je Klantgerichte kant beloofde. Herkenbaar?

Wie zit er bij jou aan het stuur bij een dilemma?

Je zou je persoonlijkheid kunnen vergelijken met een autobus. Je verschillende ikken zijn de passagiers en jijzelf zit als chauffeur aan het stuur. Onder leiding van Judith Budde gaan we op onderzoek wie er allemaal in de bus kunnen zitten en wie hem bestuurt als je voor een moeilijke keuze staat. Want onze ikken willen niet allemaal dezelfde richting op en hebben uiteenlopende ideeën over wat je het beste kunt doen. Naar wie wil je luisteren en hoe ga je om met de innerlijke onrust die je soms ervaren kunt.

Wat heb je hier nu aan?

Hoe beter je je ikken kent, hoe meer keuzevrijheid je verwerft om te bepalen wie je – zowel in je werk als je privéleven – aan het stuur van je bus wilt zetten. Hoe meer jijzelf de regie hebt over je ikken, hoe effectiever je kunt optreden in lastige levenssituaties en hoe beter je in staat bent om gevoelens van ongemak en kwetsbaarheid te verdragen.

Workshopleider

Drs. Judith Budde is eigenaar / directeur van Opleidingscentrum het Balkon in Zutphen, Voice Dialogue opleider, seniorcoach en organisatieadviseur.  Zij is de expert in Nederland op het gebied van de Psychologie van de Ikken en de Voice Dialogue methode.
Zij is co-auteur van de bestseller Ik (k)en mijn ikken, ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue en van het boek Coachen met Voice Dialogue, beiden uitgegeven door Thema.

Deelnemers kunnen voorafgaande aan de workshop bijvoorbeeld dit filmpje bekijken: Wat is Voice Dialogue?

 

Ga naar de bovenkant