Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Maandag 13 juni organiseert ViZi de tweede Masterclass van dit jaar, exclusief voor ViZi leden. Dit keer met als thema: ondernemen met personeel. Heb je personeel of overweeg je om personeel aan te nemen? Kom dan ook!

Danielle Elenga, een ervaren freelance HR-adviseur, geeft de masterclass. De insteek is ‘in gesprek met HR’. We behandelen vraagstukken waar je mee te maken hebt als je personeel in dienst hebt. Je kent het vast wel van die lastige gesprekken met medewerkers. Vaak weet je wel waar je naar toe wilt in het gesprek, maar het pakt toch altijd anders uit. Waar ligt dat aan? Bijvoorbeeld:

  • ‘Je hebt tal van sollicitatiegesprekken gevoerd, maar hebt nog steeds niet die informatie die je nodig hebt om te besluiten.’
  • ‘Je ging het gesprek met een medewerker in met goede bedoelingen, maar je opmerkingen werkten als een rode lap op een stier.’
  • ‘Jouw medewerker is nu een aantal keren ziek geweest en die wil je daarop aanspreken, maar hoe doe je dat?’
  • ‘Hoe spreek je een medewerker aan als het werk niet voldoet aan de door jou gestelde eisen?

In de Masterclass staan 3 soorten gesprekken centraal: sollicitatiegesprekken, (frequent) verzuimgesprekken en functioneringsgesprekken.

Maar we gaan ook in op inspirerend leiderschap, het vergroten van je ‘span of control’ en een fijne werkgever zijn. We krijgen kennis, gaan interactief aan de slag,  bekijken inspirerende filmpjes en er is ruimte om te sparren met elkaar!

Hoe pak je een gesprek ‘anders’ aan?

Wat voor soort vragen stel je bij een sollicitatiegesprek? Vraag je voldoende door? Hoe check je referenties? Je wilt een compleet beeld van een kandidaat. Want iemand aannemen is namelijk een flinke investering! Hoe voer je (frequent) verzuimgesprekken? Wat is er makkelijk/moeilijk aan? Is een frequent verzuimgesprek anders dan een verzuimgesprek? Tip van de sluier: het antwoord is vraag is JA! Bij functioneringsgesprekken bespreken we hoe je mensen aanspreekt. Zodat ze gemotiveerd in plaats van gedemotiveerd de kamer verlaten.

Specifieke vragen?

Heb je specifieke vragen voor Danielle? Mail ze van te voren: danielle@danielle-elenga.nl. Dan geeft ze hierop antwoord tijdens de masterclass.

Over Danielle Elenga

danielleSinds 2012 is Danielle Elenga gecertificeerd partner van Management Drives. Danielle werkt al ruim 10 jaar als interim HR Businesspartner. Ze deelt haar inzichten en kennis in trainingen en workshops. Ze heeft eerder workshops en trainingen verzorgt voor o.a. DSM, Ministerie van Justitie, kinderopvang en (vrouwen)netwerken. Ze traint vanuit een praktische insteek met veel enthousiasme, energie en soms confronterend. Maar altijd met een lach! www.danielle-elenga.nl

 

Aanmelden

[gravityforms id=1 title=”false” description=”false”]

Ga naar de bovenkant