Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De hele maand oktober is het ViZi Collegetour. Leden geven workshops aan leden, om een kijkje te geven in hun bedrijf.


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP STRESSLESS ONDERNEMEN door Studio To be Young

Ontspanning, inspiratie en handige oefeningen voor als je alle ballen hoog probeert te houden in het drukke ondernemerschap. Hoeveel échte aandacht heb jij voor jezelf?

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Studio To be Young, Provenierssingel Rotterdam
Datum: ma 1 okt van 20.00-21.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Aanmelden via jolanda@tobeyoung.nl (Jolanda Ruissen)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP LAAT JEZELF ZIEN door Harriette van Rijssel en Lindemarie Jongste

Leer hoe je je zelfverzekerd profileert met storytelling
Ben je goed in je vak, maar weten te weinig mensen dat?
Wil jij zichtbaar worden (online en offline), maar weet je niet hoe?
Ben je bang voor wat anderen van je vinden als je meer ‘in beeld’ komt?

Het zijn logische gedachten voor jou als ondernemer. Je wilt graag dat klanten je vinden, maar je bent bang voor wat anderen van je denken. Je zoekt naar een manier om je zichtbaar te maken die tegelijkertijd goed voelt én effectief is. Dat leer je in de workshop Laat Jezelf Zien.

VERHALEN BEPALEN JOUW GUNFACTOR
Jezelf laten zien op jouw eigen sympathieke manier doe je door verhalen te vertellen. Jouw persoonlijke verhalen om precies te zijn, want die zijn je effectiefste zakelijke marketing. Dat komt doordat je met storytelling zo goed verbinding maakt met je publiek. Die verbinding is essentieel in het opbouwen van vertrouwen en dát heb je nodig is om de deal te sluiten.

VOOR WIE IS DE WORKSHOP?
Als jij je wilt profileren met storytelling, maar het (nog) niet doet. Dat frustreert, want je ziet om je heen dat storytelling goed werkt en dat concurrenten het al doen (zij wel, grrrrr!). Het goede nieuws: het is nooit te laat om te beginnen. Zodra jij jouw unieke manier van profileren hebt gevonden, gaan meer mensen je leren kennen, je leuk vinden en je vertrouwen. En mogelijk klant worden.

RESULTATEN:
1. Je onderzoekt en legt bloot wat jou tot nu toe tegenhoudt om jezelf te laten zien.
2. Je leert het belang van storytelling en maakt één concreet verhaal met de storytellingformule.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Kantoor van NU Inrichten, Bataviakade 32, 3024 ST Rotterdam. Parkeren kan voor de deur (als er plek is) en is gratis vanaf 18.00 uur.
Datum: di 2 okt, inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur tot 22.00 uur
Maximaal 8 deelnemers
Aanmelden via media@lindemarie.nl


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP VOETREFLEXOLOGIE Gezond ondernemen door VoetZenSatie

Tijdens deze workshop/college zal Marjon Glandorf je informeren over en kennis laten maken met VoetreflexPlus. Een goede gezondheid is voor elke ondernemer van groot belang. Als je gezond bent, kun je werken en geld verdienen én heb je volop energie om in je onderneming te steken. VoetreflexPlus wordt ingezet om de gezondheid te verbeteren, maar werkt ook preventief. Daarnaast zal zij vertellen over andere natuurlijke manieren om je gezondheid te ondersteunen.

De interactie zal vooral bestaan uit vraag en antwoord en evt proefmassages.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Praktijkruimte VoetZenSatie Voetreflexologie, Van der Weddenhof 9, 3342 VS Hendrik-Ido-Ambacht
Datum: wo 3 okt van 19.00-21.30 uur
Maximaal 5 personen.
Aanmelden via voetzensatie@gmail.com (Marjon Glandorf)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP HET LICHAAM LIEGT NIET door Sub Rosa Balance

Hoe VOEL je je? En je Lijf ?
Dat zijn de eerste vragen die ik stel, wanneer een klant voor een behandeling bij mij in de praktijk komt.
Tijdens de behandeling krijg ik dan al snel als feedback: Ik DACHT dat ik me wel goed voelde, maar als je me nu aanraakt, weet ik dat niet meer zo zeker.

Hoe komt het nu dat we op een of andere manier de signalen van ons lichaam niet horen/voelen? Spreekt ons lichaam een andere taal? Of kan ons brein het alleen niet interpreteren? Weigeren we volhardend om naar ons lichaam te luisteren, want de zaak/klanten gaan tenslotte voor? Of praat er iemand anders mee waar jij je (nog) niet bewust van bent.

Heb jij het GEVOEL, dat je meer zou willen weten over de communicatie van je eigen lichaam? Wil JIJ energieker en vitaler kunnen ondernemen?
Welke signalen van je lichaam kun je nog even negeren en welke signalen roepen echt om actie van jouw zijde?
Wil je proberen inzicht te krijgen in de communicatie technieken van jouw lichaam? En handreikingen ontvangen, waarmee je eenvoudig en direct aan de slag kunt. Dan is deze workshop zeker wat voor jou.

JOUW LICHAAM is tenslotte JOUW BASIS GEREEDSCHAP
van JOUW ONDERNEMING.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Praktijk Sub Rosa Balance, Bizetstraat 75 in Barendrecht
Datum: do 4 okt van 9.15-11.45 uur
Maximaal 4-6 deelnemers per workshop
Aanmelden: info@subrosabalance.nl (Kitty Verhagen)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP INTERIEURADVIES door La Boutique Blanche

Herken jij 1 of meerdere van deze vragen:
• Heb je net een nieuwe woning en/of kantoor of plannen daarvoor, maar ben je er nog niet uit hoe je deze kan inrichten?
• Heb jij al lang in je hoofd dat je het interieur van je woning of kantoor wilt aanpassen, maar weet je niet hoe te beginnen? 
• Wil je weten welke stijl het beste bij je past en hoe je daar je inrichting op kan afstemmen?
Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

De workshop start met een stukje basis informatie over stijlen en inrichting. Dit helpt jou voor informatie, maar geeft je gelijk ook ideeën en inspiratie om straks aan het werk te gaan.

Tijdens de workshop ga je zelf een moodboard maken van een ruimte naar jouw keuze, dit kan dus zakelijk of privé zijn. Je hoeft echt geen crea-bea te zijn, Indra Stas helpt je tijdens dit proces. Je gaat een gevoel of sfeer visualiseren voor deze ruimte op een foambord. Dit doe je door foto’s te knippen uit tijdschriften en daar een collage van te maken. Er zijn verschillende materialen aanwezig om je bord een extra dimensie te geven, zoals behang, stoffen en andere materialen. Indra Stas begeleid je tijdens de workshop met adviezen rond jouw interieur. Het doel is dat je na de workshop geïnspireerd bent om aan de slag te gaan en dat je een goed houvast hebt als het uitvoerende deel een langere tijd in beslag neemt.

Je gaat naar huis met je eigen moodboard op foamboard A3 formaat dat je als leidraad kan gebruiken voor je nieuwe inrichting.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Inspiratieruimte La Boutique Blanche aan de Ziedewijdsedijk 110 te Barendrecht.
Datum: di 9 okt. Inloop vanaf 19u, we starten om 19.15u – 22.00u. Koffie, thee en wat lekkers worden voorzien tijdens de workshop.
Maximaal 6 personen.
Aanmelden via info@laboutiqueblanche.nl (Indra Stas)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP ‘AAN DE SLAG MET JOUW WAAROM-VRAAG’ door Wortelkracht

Ervaar jij dat je als ondernemer op een bepaald vlak niet verder komt? Ondanks dat je hier al verschillende dingen in gedaan hebt om er verandering in aan te brengen? Zo’n WAAROM-blijf-ik-daar-tegenaan-lopen-vraag of een WAAROM-kom-ik-daar-niet-verder-mee-vraag?

Als je een terugkerende WAAROM-vraag (probleem of verlangen) hebt betekent dat dat de oplossing buiten jouw gezichtsveld ligt. Speciaal voor ViZi-vrouwen die verder willen kijken dan ze zelf kunnen zien organiseer ik een Teken-je-WAAROM-sessie. Hierin help ik je naar boven te halen wat er speelt en wat er gezien wil worden.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Oud-Beijerland of Rotterdam, e.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid.
Datum: do 11 okt van 19.15-21.30 uur
Groepssessie voor 6 tot 10 personen.
Aanmelden via info@wortelkracht.nl (Annemieke van Lubeek)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP ‘ZO GA JIJ JOUW DOELEN BEREIKEN’ door Barbara van der Giessen

Iedereen stelt zichzelf weleens een doel of neemt zich voor iets te gaan doen of veranderen. Dit kunnen zakelijke doelen voor jouw bedrijf zijn of persoonlijke doelen.
Je zult vast de ervaring hebben dat je niet alle doelen behaalt of sommige dingen niet doet of verandert. Terwijl je het je toch echt had voorgenomen. Hoe fijn zou het zijn als jij jouw doelen wél gaat behalen!
In deze workshop ga je ervaren hoe jou dit gaat lukken. Je hoeft alleen maar een doel voor ogen te hebben en positief nieuwsgierig te zijn.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Praktijkruimte Succesvol Scheiden Rijnmond, Dorpsstraat 154C, Barendrecht
Maximaal 10 deelnemers
Datum: ma 15 okt van 19.00-22.00 uur
Aanmelden via info@barbaravandergiessen.nl


 

COLLEGETOUR: WEBCHECK door WEBafdeling

Laat jouw website beoordelen!
Is de website van jouw bedrijf up-to-date en loopt alles lekker? Of heb je nog je twijfels en wil je dat een ervaringsdeskundige met tips en adviezen komt?
Je hebt nog geen website en je hebt ook helemaal geen idee waar je op moet letten?

Je wordt wijzer wat betreft websites bij de bijeenkomst ‘WEBcheck’. Astrid Moors van WEBafdeling maakt al 20 jaar websites. Om te beginnen gaat Astrid heel kort uitleggen waar een goede site minimaal aan moet voldoen. Daarna gaat zij een aantal van jullie websites bespreken: wat is goed, waar kan het beter, waar blijven dingen liggen… Natuurlijk is er ruimte voor discussie en vragen.

Mail minimaal 1 week vóór de bespreking jouw website-adres door aan Astrid zodat zij zich voor kan bereiden. De bespreking van de doorgemailde websites gebeurt in de groep zodat anderen er ook van leren en er wat over kunnen zeggen. De websites worden op de muur geprojecteerd. Elke site-bespreking duurt ongeveer een kwartier. Het geheel duurt maximaal 2,5 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: atelier/studio WEBafdeling in Rotterdam Zuid (bij Zuidplein): Lange Hilleweg 235, bel M. (Op het pand, een oud schoolgebouw, staat in neonletters ‘van alles is weer waardeloos’.) Voor de deur is het betaald parkeren, een straatje zuidelijk is het gratis.
Datum: di 16 okt van 10.00-12.30 uur
5 tot 10 deelnemers, minimaal 5 mensen moeten ook hun website-adres doorgeven
Aanmelden via post@webafdeling.nl (Astrid Moors)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP WATER EN GEZONDHEID door Aqualibrium

Informatie over leidingwater, flessenwater, frisdrank en over water dat wèl goed is om je gezondheid te ondersteunen. Caroline Liebelt laat aan de hand van een heleboel proefjes met behulp van onder andere een ORP meter (antioxidanten meter) zien wat verouderend werkt en wat niet. Ook kunnen de deelnemers tomaatjes proeven en vergelijken. En natuurlijk kunnen de deelnemers het ERW water zelf proeven en mee naar huis nemen. Het water wordt gratis uitgedeeld, een 5 liter zak om mee naar huis te nemen kost €7,50.

Een goede gezondheid en een goed immuunsysteem zijn zeker belangrijk voor zelfstandige ondernemers.
Deelnemers kunnen na afloop hun e-mailadres achterlaten en krijgen dan een ebook met meer informatie toegestuurd.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Docentenkamer van Cultuur Locaal, Buitenlandse baan 1, Barendrecht. Er is ruim parkeer gelegenheid.
Datum: do 18 okt. Aanvangtijd 19.30 uur. Duur ca 1,5 tot 2 uur.
Maximaal 15 deelnemers.
Aanmelden via 2aqualibrium@gmail.com (Caroline Liebelt)


 

COLLEGETOUR: WORKSHOP ‘LADYBOSS (MIJN EERSTE WERKNEMER)’ door P&O enzo en M2-Select

Je bedrijf groeit, je kan en wil het niet meer allemaal alleen. Tijd om je eerste werknemer aan te nemen. Maar hoe vind je die, wat kost dat en wat moet je allemaal regelen?
En wat moet je doen als je werknemer ziek wordt, of niet goed functioneert? En niet onbelangrijk: hoe behoud je die werknemer?

Aan het einde van de avond duizelt het je van alle informatie. Maar dan weet je tenminste wel waar je aan begint. Een interactieve workshop door Karen van der Weel van P&O enzo en Marytha Zuurmond van M2-Select, waarin voldoende gelegenheid is om vragen te stellen of een case voor te leggen.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Nuance Interieur in Oud-Beijerland
Datum: di 30 okt van 19.30-22.00 uur
Maximaal 12 deelnemers
Aanmelden via karen@penoenzo.nl (Karen van der Weel)


Credits foto Marten Bjork


 

COLLEGETOUR: GROEPSLES DANSCOACHING GEZONDE AMBITIE door ExpressieCoaching

Danscoaching: Een mooie kans om jezelf fysiek en mentaal te versterken op persoonlijk en professioneel gebied. In een groepsles Danscoaching wordt gewerkt met een thema en doelen, die omgezet worden in beweging, beeld en geluid. Je wordt gecoacht om in de dans je eigen (on)mogelijkheden en patronen te onderzoeken en te transformeren, zodat je binnen dit thema concrete stappen kan zetten in het dagelijks leven.

In deze groepsles gaan we aan de slag met het jaarthema van ViZi: Gezonde ambitie. Dit thema heb ik omgezet in de volgende doelen:
– Het verstevigen van je eigen basis door een beeld te creëren van je eigen kwaliteiten
– Het basisvertrouwen in je eigen kwaliteiten vergroten, waardoor je in je kracht komt te staan
– Een basis leggen om je angsten te overwinnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dans is zo doeltreffend, in het hier en nu, uit je hoofd en het verankert direct in je lichaam, het gevoel en de ervaring. Dans brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging.
Dans is in mijn visie niet meer en niet minder dan je eigen lichaam en energie volgen. Je eigen tijd, kracht en ruimte bepalen. Vanuit deze visie is Danscoaching toegankelijk voor iedereen, (juist) ook wanneer je denkt dat je niet kan ‘dansen’.

MEER INFO EN AANMELDEN:
Locatie: Rabobankgebouw (ingang achterzijde), Vierwiekenplein Oud-Beijerland
Datum: wo 31 okt van 19.30-22.00 uur
Maximaal 12 deelnemers
Aanmelden via info@expressiecoaching.nl (Pauline Bruins)