Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Heb jij een bijzondere grootvader? Een oudtante die boeiend kan vertellen? Of heb je een doos persoonlijke brieven geërfd? Van veel mensen is het levensverhaal het bewaren waard. Door het vastleggen van een levensverhaal, in woord, beeld en/of video, ga je met andere ogen naar je eigen geschiedenis kijken. In deze workshop wil ik je inspireren om op onderzoek uit te gaan.

We gaan kijken waarom en voor welk publiek je een levensverhaal kan vastleggen en welke vormen geschikt zijn. Je krijgt praktische tips mee om een vliegende start te maken. Ook gaan we oefenen met het stellen van de juiste vragen. De workshop duurt twee uur. Na afloop krijg je een literatuurlijst mee met voorbeelden en een handig stappenplan.

Petra Teunissen-Nijsse is tekstschrijver en eigenaar van In Orde Tekst & Advies in Barendrecht. Zij promoveerde in 2017 op de biografie van Clare Lennart: Voor ’t gewone leven ongeschikt. Uit haar lezingen over haar werk als biograaf bleken de toehoorders inspiratie te putten om zelf aan de slag te gaan met een levensverhaal.

Bedrijfsnaam: Orde, Tekst & Advies
Workshop door: Petra Teunissen
Maximaal aantal deelnemers: 12
Wanneer: 14-10-2019
Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: De Studio van Cora Jongenotter, Achterdijk 39, 3161 EP Rhoon
Aanmelden bij: pteunissen01@gmail.com

Ga naar de bovenkant