Bron: Grootnissewaard.nl, 9 maart 2019

In Bibliotheek de Boekenberg werd gisteravond met een Powertalk de Internationale Vrouwendag gevierd. Dit keer stond deze dag in het teken van ‘heldinnen’. Gespreksleidster van de Powertalk, waarbij ook mannen welkom waren, was de 24-jarige Kim van der Kant (PvdA), die daarbij werd geassisteerd door tafeldame Amira Abdalla.

Nissewaards stadsdichter Kevin Mack opende de avond met een heel herkenbaar gedicht over zijn heldin: Een moeder die langs de lijn van het voetbalveld haar zoon stond aan te moedigen en coachen en zich ondertussen niets aantrok van de schreeuwende en scheldende vaders die het allemaal beter wisten dan de scheidsrechter en de jonge voetballers op het veld.

Daarna schoven lokale heldinnen aan de gesprekstafel aan. Van der Kant sprak onder andere met businessvrouw Joke Norendaal die zich inzet voor een lokaal vrouwennetwerk met meer dan 100 leden in de regio Zuid-Holland Zuid. Tweede gast aan tafel was Cindy Cruden, initiatiefneemster van ‘Moeders van de Akkers’, die in het buurtcentrum samen met andere moeders allerlei activiteiten voor kinderen organiseren. Astrid IJsselstein vertelde vervolgens over haar transgender zoon, waar ze een boek over schreef. De verhalen werden afgewisseld met muziek en Spoken Word optredens van lokale artiesten Doublle, Bizzy Blaze en Eleven.

Onze ViZi voorzitter Joke Norendaal was een van de gasten aan tafel. (Foto: Foto-Ok.nl)
Kijk voor meer fotoimpressies van deze dag op de website van Grootnissewaard.nl.