Bijna 1500,- euro heeft de veiling van netwerk ViZi op 19 mei opgeleverd. De opbrengst is voor Stichting Danceclub The Hit, die al bijna 20 jaar feestavonden organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Snoepend van scones, petit fours en bonbons konden leden van netwerk ViZi bieden op producten en diensten van collega-ondernemers. Onder andere een Engelse cursus, een ‘lekker-in-je-lijf-dag’ en hippe zonnebrillen gingen ‘onder de hamer’ tegen een gereduceerd tarief. Soms was de aanbieding zo gewild dat een heuse biedoorlog ontstond. Als ‘knalleritem’ veilde ViZi een overnachting in de suite van Van der Valk Ridderkerk. Hoe dat er precies aan toe ging, bekijk je in de video op onze Facebook pagina

Danceclub The Hit kan met het bedrag weer volop nieuwe feestavonden organiseren. Dat stemt voorzitter Peter Schaap blij. “Het is niet te beschrijven, je moet zo’n avond proeven, voelen en meemaken. De emotie en beleving bij de mensen, dat ze er zo naar uitkijken, dat ze met gelijkgestemde zijn. Ik heb altijd gezegd: ‘Op het moment dat ik geen kippenvel meer krijg, dan stop ik ermee’. En ondertussen doe ik het al 20 jaar.”

Die kippenvelbeleving brengt hij op de ViZi-leden over door foto’s te laten zien van de diverse feestavonden. Jaarlijks zijn dat er acht en Schaap nodigt iedereen uit om langs te komen voor een dansje. Het bleek een goede motivatie voor de ondernemers om fors te bieden op de producten van collega’s.

ViZi bedankt Van der Valk Ridderkerk voor de inzet en de goed verzorgde high tea.