Mister Mindset: ‘Leef je mooiste leven!’

Mister Mindset: ‘Leef je mooiste leven!’

By |2017-11-24T14:24:19+00:0024 november, 2017|0 Comments

Het einde van het jaar 2017 is in zicht en daarmee ook de afsluiting van het ViZI seizoen. In theater Het Plein in Ridderkerk kwamen donderdag 16 november bijna 200 ViZI leden en introducees bijeen voor een positieve afsluiting van 2017 door Mister Mindset himself, Michael Pilarczyk.

Michael is de oprichter van Mastermind Academy. Als inspirator, schrijver en spreker op het gebied van bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling, zingeving en zakelijk succes begeleidt hij mensen om de beste versie van zichzelf te worden én het mooiste leven te leven. “We hebben nog 6 weken te gaan tot het einde van het jaar. Wat heb jij gedaan met de afgelopen tijd? En hoe vul je de komende tijd in? Met deze en andere vragen daagde Michael de ondernemende dames en enkele heren in de zaal uit om na te denken over hun eigen leven.”

Hoofdrolspeler
“Stel dat je leven een boek zou zijn en jij de hoofdrolspeler. Hoe zou je dan willen dat je boek verloopt? Of geef je de pen aan een ander? Ben je content met de afgelopen 20 jaar? Wat wil je echt en waar word je blij van? Maak jij je dromen waar?”

Michael maakte, naar eigen zegge, zijn droom waar. Hij was dj bij Radio 538 en na de verkoop van zijn mediagroep nam hij een sabbatical van veertig maanden op zijn zeiljacht. Hij schreef verschillende bestsellers zoals Dansen in de Hemel (75.000 ex.), een moderne bewerking van Think and Grow Rich en Master Your Mindset. Michael woont op een eiland samen met zijn Cindy en leeft zijn mooiste leven. Deze missie wil hij wereldwijd delen met 100 miljoen mensen, zodat iedereen de kans krijgt om een bewust, gezond en succesvol leven te leiden.

Gedachte, passie en creativiteit
“Zoek niet naar antwoorden, maar stel de juiste vragen”, weet Michael. “En neem de tijd om na te denken over de goede vragen. Wat is je doel? Waar sta je nu en wat houd je tegen?” Met zijn diepe radiostem vulde hij niets in, maar hield de aanwezigen een spiegel voor. Na het theoretische deel ging hij terug naar vroeger. Naar waar het voor hem zelf begon. Een persoonlijk verhaal.

Mister Mindset wist al heel vroeg dat hij radio dj wilde worden én dat hij met een zeilboot rond de wereld wilde varen. Toen hij zijn droom vertelde aan zijn vader, was de eerste reactie: daar kun je toch geen geld mee verdienen? Maar toch volgde hij zijn eigen koers. Radiostation 538 werd een succes. “Wat als ik had geluisterd naar mijn vader en negatief advies van anderen? Alles begon met een gedachte en ik werd gedreven door passie. En Lex Harding geloofde in die droom. Dagenlang heb ik zitten knutselen. Ik wilde plaatjes draaien. Dat vond ik het fijnste dat er was. Een droom moet je voelen, daar sta je mee op! Met geld maak je geen creatieve ideeën, maar met creativiteit maak je wel geld.”

Inzicht
“Na 11 jaar bij de radio vond ik het niet leuk meer en stopte ermee. Ik begon een eigen bedrijf en ging failliet. Met een grote schuld bleef ik achter en wilde een einde aan mijn leven maken. Tot mijn 32-jarige vrouw ernstig ziek werd. Ik wilde dood en zij wilde leven. Op dat moment kwam het inzicht. Je leven is het grootste geschenk. Hoe kun je tijd maken om niet optimaal te leven? Ik ontmoette mijn businesscoach, zette een nieuw bedrijf op en ging boeken schrijven. Tot ik op een dag zei, ik wil niet meer werken, ik ga boeken schrijven en zeilen. Maar Cindy haalde me over om les te gaan geven. Vier jaar geleden begonnen we samen aan onze nieuwe reis. Wij willen mensen inspireren en helpen om hun mooiste leven te gaan leven. Heel belangrijk is ‘waar sta je nu?’ En waar wil je op 31 december staan? Je hebt nog 6 weken te gaan. Wat doe je met die tijd? Besteed meer tijd aan jezelf om de beste versie van jezelf te worden. Leef je mooiste leven!”

Voor Hélène Oosterhuis was het haar laatste event als voorzitter: “Wat een mooie afsluiting van het ViZi jaar was het. Ik ben supertrots op iedereen die de afgelopen jaren heeft meegewerkt om ervoor te zorgen dat we van elkaar konden leren, samenwerken, elkaar helpen en onze kennis konden vergroten! Het was een eer dat ik de afgelopen 3 jaar jullie voorzitter mocht zijn!”

Het thema voor het komende jaar wordt ‘gezonde ambitie’. Ambitie is enorm belangrijk voor je bedrijf om een doel en plan te hebben. Waar sta je voor? Durf jij je mannetje te staan en jezelf te profileren als zakenvrouw? Nieuwsgierig? Meld je dan vrijblijvend aan voor het eerstvolgende event op 17 januari 2018!

Tekst: Esther Paans – Eigenzinnigetekstenzo
Beeld: Petrina Derksen

Bedankt voor de sponsors Delifrance en Ziedewij:
                     

About the Author:

Lindemarie Jongste
Ik schrijf pakkende persoonlijke profielen die raken. Daarmee val je op, overtuig je en blijf je hangen. Voor Linkedin of voor je website.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.