Vorige week vond het eerste event van 2020 plaats. Carolien Roobol van Succesvol Scheiden Rijnmond maakte er een mooi verslag van.

ViZi Nieuwjaarsevent 16 januari 2020

Het eerste ViZi event in het nieuwe jaar werd gehouden in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Met recent een nieuwe directrice, Marjet van Os, aan het roer zijn er verfrissende plannen om het verbindende gebouw meer open te maken zodat de reuring beter te zien is.

Joke Norendaal, de voorzitster van het bestuur van ViZi vertelt in haar openingsspeech dat ViZi 2 doelen heeft voor het jaar 2020: meer diversiteit in leden en meer actieve leden. Het gemiddelde lid van ViZi is blank en rond de 47 jaar oud. Dit mag kleurrijker. Momenteel doet 28% van de leden iets binnen de organisatie van het vrouwennetwerk. Het streven is om dit naar 40% te tillen aan het eind van het jaar.

Binnen een groep gebeuren er ook altijd minder fijne dingen. Daarom is er aandacht voor een lid wiens echtgenoot ernstig ziek is en een lid wat sinds kort weet een zware behandeling te moeten ondergaan.

De avond heeft als toepasselijk thema Twenty in Twenty. Twintig doelen mag eenieder bedenken, zowel zakelijke als persoonlijke doelen. De een gaat starten met een nieuwe opleiding, de ander wil zichtbaarder worden in 2020 en een derde wil 3 romans lezen dit jaar. Gedurende het jaar zal er teruggegrepen worden op de actielijst. Als stok achter de deur…

Vooraf was iedere bezoeker gevraagd een kadootje te kopen, iets voor een ander, iets om te verbinden. Blind werd er iets van tafel gepakt en dan op zoek naar de gever! Er ontstonden mooie gesprekken tussen gever en ontvanger.

Tot slot werd er onder het genot van een glaasje bubbels en een hapje genetwerkt en geproost op het nieuwe jaar. Al met al een hele geslaagde avond met heel veel doelen waar we dit jaar nog veel meer van zullen gaan zien.

Door: Carolien Roobol
Succesvol Scheiden Rijnmond
www.succesvolscheidenrijnmond.nl